Hva får vi?

Minner som varer livet ut - de absolutt beste fotografiene*: vi velger ut de beste fotografiene og redigerer dem før de blir levert til dere som høyoppløslige digitale bildefiler (.jpg) på en minnepenn eller via Dropbox.

Retten til fri, privat (ikke-kommersiell) bruk. Bestill print av fotografiene, bruk dem på takkekort, eller del dem på sosiale medier. Hvis fotografiene blir brukt på Internett, setter vi stor pris på å bli kreditert med fullt navn og link til hjemmesiden/Instagrammen vår, men det er ikke et krav. Fotografiene blir selvfølgelig levert uten vannmerker av noen slag! Vikingfoto AS beholder opphavsretten og vi forbeholder oss retten til å bruke alle fotografier i egen markedsføring.

*40 fotografier fra en kjærestefotografering, og minst 500 fotografier fra en heldags bryllupsfotografering.

Hvordan kan vi betale?

Dere kan betalte kontant når vi møtes for å fotografere, eller motta faktura for fotograferingen og betale via nettbank. For heldagsbryllup må 25% av prisen betales som et ikke-refunderbart depositum ved avtaleinngåelse, og det resterende beløpet faktureres 4 uker før bryllupet finner sted.

Hva hvis det er dårlig vær på dagen vi skal fotografere?

Når man fotograferer utendørs er det alltid en viss fare for at været ikke kommer til å være på vår side. Skulle vi være uheldige, må dere ikke få panikk! Å fotografere i vær og vind kan gi nydelige resultater, og ly finner vi mange steder selv om vi er utendørs. Er det forferdelig vær, og dere ønsker solskinn, kan vi alltids utsette fotograferingen til en annen dag.

Skulle det regne eller være dårlig vær på bryllupsdagen kan man nok ikke utsette fotograferingen til en annen dag, men det gjør faktisk ingenting! Bryllupsbilder er like nydelige i regn som ellers, og med litt kreativitet garanterer vi at fotografiene blir like bra som om det var strålende sol. For to fotografer i Bergen er regn aldri et hinder! Selv giftet vi oss en dag i august med OBS-varsel og så høylytt regn på taket i partyteltet at talene måtte utsettes fordi ingen kunne høre noe - det var den herligste dagen noensinne.  

Hvor kan vi se prisene for en fotografering?

Dere kan finne prisene våre under 'Pris' i menyen øverst på siden. 

Hvorfor er to fotografer bra?

Perspektiv, forberedelser, to glade fotografer, og sikkerhet er de viktigste stikkordene for hvorfor det alltid vil være best å ha to bryllupsfotografer på den store dagen. Man får flere forskjellige perspektiv gjennom hele dagen, og Liisa vil være hos bruden under forberedelsene og Håvard hos brudgommen - da får bruden se hva brudgommen drev på med på morgenen, og vice versa. I tillegg betyr det mye for oss å kunne ha en støttespiller på jobb, samtidig som det gir det en ekstra sikkerhet om en av oss skulle bli alvorlig syk (eller med andre ord: ligge utslått på Haukeland).

Hvor mye tid må vi sette av til en kjærestefotografering?

Hvor lenge en fotografering foregår varierer mye. Vanligvis tar en fotografering 1,5-2 timer. Vi kan gi dere et mer nøyaktig tidsperspektiv når vi avklarer deres ønsker i forbindelse med fotograferingen.

Hvor kan vi fotografere med dere?

Vi elsker å fotografere på fjellet, i skogen, ved sjøen - på unike steder; steder med sjarm. Vi setter pris på det naturlige, og vi fotograferer ikke i studio. Vi fotograferer også med glede utenfor Bergensområdet, enten det er andre steder i Norge eller i utlandet. Vær da oppmerksom på at reiser utenfor Bergen og eventuelle opphold kommer som tillegg i prisen. 

Må vi undertegne en kontrakt i forbindelse med fotograferingen?

Ja. Vi benytter en enkel og lett forståelig oppdragsavtale som undertegnes før fotograferingen. Dette gir en sikkerhet for begge parter: kontrakten avklarer bla. totalpris, sted, dato, bruksrettigheter, og antall fotografier som skal leveres.

Åshild+SveinErik_web-276_v copy.jpg

Når mottar vi fotografiene våre?

Vi postlegger en minnepenn/digital lenke til nedlastning med fotografiene på senest 5 uker etter fotograferingen fant sted. Ved heldagsfotografering av bryllup postlegges fotografiene deres senest 8 uker etter bryllupet. 

Vi har mistet fotografiene dere tok! Hva gjør vi?!

Hvis dere har hatt et uhell og slettet eller mistet alle fotografiene vi tok av dere eller den store dagen deres, kan dere egentlig bare slappe av! Gi oss en lyd, enten per telefon eller mail, så sender vi dere fotografiene på nytt så snart vi kan. Vi har to sikkerhetskopier av alle fotografier vi redigerer og leverer i opp til to år etter bryllupet deres - det vil ikke være noe problem å finne frem deres fotografier på nytt!

Har dere flere spørsmål? Da må dere ikke nøle med å kontakte oss!